Forum / SuperMemo Mobile / Sugestie (SMM 3.3)
Sugestie (SMM 3.3)
AuthorPost content
Post created: 13-08-2010 14:00

Kiedyś mailowałem z jednym z p. Wesołowskich (właściwie, to "od wersji do wersji" podsyłam moje uwagi.. cieszę się jak coś zrealizują, smucę gdy oleją..) Oni podobno "od czasu do czasu" zaglądają, ale roboty jest tyle, że nie mają czasu na zrobienie czegokolwiek więcej niż firma chce. A z drugiej strony, na propozycję "uwolnienia" kodu dowiedziałem się, że jest to niemożliwe. Wg mnie jest to nieporozumienie że tak wielkie produkty piszą pojedyncze osoby..

A może ktoś z firmy się zainteresuje chociaż trochę forum? Może jak wzrośnie aktywność na forum (tak tym firmowym, nie golden line, nie ang.pl, tylko tu), to Supermemo podweźmie jakieś akcje?

Post created: 19-08-2010 19:04

Milo ze osoby pisza i rozwijaja ta aplikcje ale z 2 storny rece opadaja jak nie ma dialogu.

No coz program jest swietny ale my chcemy idealu i chetnie pomozemy :D Choc wyciagnac reke trzeba po pomoc :D

Post created: 20-08-2010 08:58

Mnie jeszcze interesuje takie coś jak możliwość korekty gotowych kursów - w niektórych jest dużo błędów i uważam, że to trochę idiotyczne uczyć się kółko tego materiału i pamiętać, że "autor miał na myśli" zupełnie co innego albo że akcent powinien być w zupełnie innym miejscu.

Również użyteczna byłaby możliwość robienie notate w każdej jednostce.

Post created: 20-08-2010 13:40

To kiedyś też postulowałem.. Ale:

- jakakolwiek ingerencja w treść kursów jest zabronione licencją

- dodawanie własnych notatek w SMM nie zostanie zrealizowane.. ponieważ nie ma tego w UX.

Jest to tylko "jedna z prawd", w dodatku tylko ze "strony marketingowej", Do UX dostępne są pluginy (uxplugins p. Czerwińskiego)  które umożliwiają robienie takich cudów, wystarczyłoby że ktoś zrobiłby port tego na .net 2.0 (o ile sie w ogóle da) i też byłoby też dostępne..

Co do błędów.. Kursy "zamknięte" mogą "się poprawiać" tylko przez pliki .smdiff tworzone przez Supermemo. Po pierwsze pliki te nie działają z SMM.. Po drugie, "ilość" dostępnych poprawek jest naprawdę niewielka, zgłoszone przeze mnie błędy ani nie doczekały się potwierdzenia "zgłoszenie przyjęte" ani żadnych poprawek.. A chwilami były to poważne błędy..

Post created: 20-08-2010 19:05

Sugestie są zawsze mile widziane, tyle że najpierw staramy się maksymalnie przyspieszyć i ustabilizować SMMa, a dopiero potem dodawać co jakiś czas nowe rzeczy. Do wszystkich sugestii staramy się powracać i je wdrażać.

Jak już słyszeliście, aktualnie najwyższy priorytet ma synchronizacja, jednak jako pierwsza będzie zaimplementowana w wersji dla iPhone'a, a dopiero potem dla SMMa. Wtedy również postaramy się wdrożyć mechanizm aktualizacji kursów z plików .smdiff.

Jeżeli zaś chodzi o przyszłe platformy na jakich zagości SuperMemo, to prawdopodobnie będzie to Samsung Bada OS - choć jest to na razie tylko na etapie planowania i sprawdzania możliwości platformy. Bada OS jest systemem bardzo elastycznym i o sporych możliwościach - zarówno ze strony API dla deweloperów, jak i funkcji dostępnych użytkownikom. Stąd też nasz wybór.

Proszę się nie zniechęcać - wszystko widzimy i słyszymy - tylko czas nie jest nam sojusznikiem :).

Post created: 06-11-2010 12:27

Bada na rynku jest malo i cos mi sie wydaje ze jak Symbian umrze prędzej czy później.

Moze warto spojrzec poza WP7 na Androida?

Post created: 06-11-2010 21:47

Popieram propozycję Noise'a. Tylko dlatego kupiłem telefon w WinMo, bo działa na nim SM.

first
                previous
                12
                next
                last