Forum / Język angielski / Blisko 500 powtórek tylko dzisiaj!!!
Blisko 500 powtórek tylko dzisiaj!!!
AuthorPost content
Post created: 22-01-2010 16:24

Pani/panno/panie/ A1. moim zdaniem skrabek jest "swoj chlop" jestem juz troszke czasu tutaj i dosyc czesto czytam forum bo jedynie tutaj mozna uzyskac oraz przeczytac sensowne odpowiedz na swoje pytanie/ania.

pozdrawiam serdecznie ..

Post created: 22-01-2010 17:22

Post created: 22-01-2010 21:56

Dziękuję każdemu, kto odniósł się do mojej wypowiedzi na forum.  Wszyscy tutaj, cały czas czegoś się uczymy. Pozdrawiam! A1

Post created: 22-01-2010 22:45
        Autor: Ewlin

Fakt, że mam trochę na głowie, spowodował, że poszłam na ułatwienie, świadomie rezygnując z powtórek, nie mając pojęcia, że są obowiązkowe. Jak dla mnie, powinny jedynie ułatwiać naukę i czynić kurs wyjątkowym, ale zdecydowanie nie utrudniać jego ukończenia! To nie zachęca.

Jestem na tej stronie od niedawna, ale z tego co zauważyłam idea supermemo jest właśnie regularne powtarzanie poznawanych treści. Tym te kursy różnią się od pozostałych - nie chodzi tylko o "przerobienie" podanego materiału, ale o jego zapamiętanie. Więc kwestia powtórek jest ściśle związana z kursem. Wydaje mi się też, że liczba powtórek zdecydowanie by się zmniejszyła w momencie ustawienia większego współczynnika zapomnień. Jeśli w któryms miejscu się mylę proszę o poprawę.

Post created: 23-01-2010 01:22
          Autor: Ethne
          Autor: Ewlin

Fakt, że mam trochę na głowie, spowodował, że poszłam na ułatwienie, świadomie rezygnując z powtórek, nie mając pojęcia, że są obowiązkowe. Jak dla mnie, powinny jedynie ułatwiać naukę i czynić kurs wyjątkowym, ale zdecydowanie nie utrudniać jego ukończenia! To nie zachęca.

Jestem na tej stronie od niedawna, ale z tego co zauważyłam idea supermemo jest właśnie regularne powtarzanie poznawanych treści. Tym te kursy różnią się od pozostałych - nie chodzi tylko o "przerobienie" podanego materiału, ale o jego zapamiętanie. Więc kwestia powtórek jest ściśle związana z kursem. Wydaje mi się też, że liczba powtórek zdecydowanie by się zmniejszyła w momencie ustawienia większego współczynnika zapomnień. Jeśli w któryms miejscu się mylę proszę o poprawę.

Dziękuję za komenterz i radę. Zaległe powtórki mam już za sobą. Teraz tylko do przodu. Ja bardzo doceniam formę kursu i dlatego na taki a nie inny się zapisałamn Nie chce go absolutnie przeklikać, bo ,,papierków" mam aż za nadto. A o nagromadzeniu powtórek zadecydowała też moja prawie dwutygodniowa nieobecność na kursie, kiedy to wskakiwał mi błąd na stronie i nie mogłam go kontunuować. Pozdrawiam :-)

first
            previous
            12
            next
            last