Pani/panno/panie/ A1. moim zdaniem skrabek jest "swoj chlop" jestem juz troszke czasu tutaj i dosyc czesto czytam forum bo jedynie tutaj mozna uzyskac oraz przeczytac sensowne odpowiedz na swoje pytanie/ania.
pozdrawiam serdecznie ..
Dziękuję każdemu, kto odniósł się do mojej wypowiedzi na forum. Wszyscy tutaj, cały czas czegoś się uczymy. Pozdrawiam! A1
Fakt, że mam trochę na głowie, spowodował, że poszłam na ułatwienie, świadomie rezygnując z powtórek, nie mając pojęcia, że są obowiązkowe. Jak dla mnie, powinny jedynie ułatwiać naukę i czynić kurs wyjątkowym, ale zdecydowanie nie utrudniać jego ukończenia! To nie zachęca.
Jestem na tej stronie od niedawna, ale z tego co zauważyłam idea supermemo jest właśnie regularne powtarzanie poznawanych treści. Tym te kursy różnią się od pozostałych - nie chodzi tylko o "przerobienie" podanego materiału, ale o jego zapamiętanie. Więc kwestia powtórek jest ściśle związana z kursem. Wydaje mi się też, że liczba powtórek zdecydowanie by się zmniejszyła w momencie ustawienia większego współczynnika zapomnień. Jeśli w któryms miejscu się mylę proszę o poprawę.
Dziękuję za komenterz i radę. Zaległe powtórki mam już za sobą. Teraz tylko do przodu. Ja bardzo doceniam formę kursu i dlatego na taki a nie inny się zapisałamn Nie chce go absolutnie przeklikać, bo ,,papierków" mam aż za nadto. A o nagromadzeniu powtórek zadecydowała też moja prawie dwutygodniowa nieobecność na kursie, kiedy to wskakiwał mi błąd na stronie i nie mogłam go kontunuować. Pozdrawiam