Forum / supermemo.net / o nowy ranking studentów w SuperMemo
o nowy ranking studentów w SuperMemo
AuthorPost content
Post created: 21-04-2009 23:12
Dobrrry... mnie ranking dziś bardzo zaskoczył. I tak jak sobię zawsze sprawdzałam ile mam punkcików i na której jestem stronie( jestem typem osob, która lubi patrzeć na swoje postępy w rankingach), tak teraz bardzo mnie to zraziło i przez pewien czas nie będę tam zaglądała, bo po prostu jestem przerażona...:(
    Post created: 22-04-2009 00:30

i już wszystko wrociło do normy ! ;-)

Post created: 18-02-2011 06:49

Już od 3 dni nie działa mój system punktacji - cały czas widnieje "0" a miejsce w rankingu to "-". Kiedy chcę sprawdzić ranking, odsyła mnie na przerwę na kawę

Post created: 18-02-2011 12:30

Mnie dzis ¨wrocil ¨ dostep do rankingu, ale pomimo, ze przez te dwa dni mialamwiele powtorek, to teraz moja pozycja jest nizsza niz przed awaria!! Przeciez powinno byc odwrotnie!

Post created: 18-02-2011 12:44

Ja tez tego nie rozumiem. Regularnie robie wszystkie powtórki, a spadam ciągle. Kiedyś mi się zdarzyło, że musiałam odznaczyć powtórki i - o dziwo - byłam lepsza w rankingu. Kto to rozumie??? A dzisiaj w ogóle nie można tu pracować, strony otwieraja się w taaaaakim żółwim tempie, niesamowite. To nie wina mojego komputera, bo inne normalnie sie otwierają.:-(

Post created: 18-02-2011 13:21

dostęp do rankingu już powrócił ale ze starymi danymi - sprawdziłam na wykresie Historii - ranking zatrzymał się w dniu 13 lutego, od tego czasu mimo, że pracuje regularnie wszystko spadło do poziomu 0

Post created: 18-02-2011 22:30

1.Proponuje stworzyć ranking podwójny tz.:

• dla uczniów online
              • dla innych użytkowników

2.Można to rozwinąć jeszcze bardziej i zrobić rankingi dla poszczególnych kół ;tz.:

• biologiczno-chemiczne
              • humanistyczne
              • matematyczno-fizyczne

3.Jeśli planuje się jakieś renowacje bądź naprawy to można by to ogłaszać na głównej stronie bądź w wiadomości systemowej.

4.Nasza pani,która prowadzi zajęcia,sprawdza nasze kursy przed opublikowaniem.  Można by stworzyć coś w rodzaju poczekalni,w której na przykład moderator spwdzałby kurs.Uniknelibyśmy,w ten sposób kursów,które mają po jedną stronę,na której w dodatku nic nie ma.

5.to tyle z mojej strony,pozdrawiam serdecznie.

♫♪♫♪♫♪♫

Post created: 19-02-2011 09:16

Korzystasz z platformy supermemo.net, a zatem jestes jego uzytkownikiem tak, jak kazdy tutaj zalogowany i dzielenie w rankingu na innych i jeszcze innych w tym ukladzie jest bezsensowne. Masz swoje punkty za wykonywanie cwiczen i ich sie trzymaj, nie musisz sie porownywac z rowiesnikami, poniewaz uczysz sie dla siebie, a nie by pokazac, ze jestes lepsza od innych. Pracuj tylko dla siebie. Byc ambitnym jest moze i dobre, ale tak naprawde wywoluje wiecej negatywnych skutkow dla zdrowia, niz sie wydaje. Poza tym, rowiesnikow mozesz poznac po przedrostku jaki sama masz w swoim login.

Post created: 19-02-2011 09:23

Zapomnialam dodac, ze chodzi mi tu o bycie ambitnym, poprzez porownywanie swoich wynikow z innymi. Wywoluje to rywalizację, ktora nie jest obojętna dla ludzkiego zdrowia, ktora sprawia, ze czlowiek staje sie pretensjonanly, zgorzknialy...

Post created: 19-02-2011 11:03
                    Autor: ewaho

dostęp do rankingu już powrócił ale ze starymi danymi - sprawdziłam na wykresie Historii - ranking zatrzymał się w dniu 13 lutego, od tego czasu mimo, że pracuje regularnie wszystko spadło do poziomu 0

Jak widac, na dzien dzisiejszy ranking powrocil. W takich przypadkach wystarczy odrobina cierpliwosci. Skoro cos jest podane, dzialalo, a potem przestalo, to ono bedzie dzialac. Na pewno pracownicy SM pracowali nad rozwiazaniem problemu, wiec nie ma co sie martwic, że zniknął ranking. Tak juz drzewiej bywalo :)

first
                      previous
                      123
                      next
                      last